Skip to content

Propuesta del manifiesto que se expondrá en la asamblea

22 mayo, 2011

Declaració d’intencions (PROVISIONAL.) Es debatrà a l’assemblea d’avui, diumenge, a les 21 h.

 • Som persones que hem vengut de manera lliure a utilizar l’espai públic per reivindicar la dignitat i la consciència política i social. Ens uneix la indignació i el malestar, la voluntat de canvi i la solidaritat amb els que no són aquí.
 • No representam cap partit polític ni associació, i ningú ens representa.
 • Som aquí perquè volem una nova societat que prioritzi la vida per damunt dels interessos econòmics i polítics. Ens sentim asfixiats pel sistema econòmic actual i exclosos d’aquest sistema polític, que no ens representa. Apostam per una transformació profunda de la societat. .
 • Demostram que la societat no està adormida, i que seguirem defensant allò que volem mitjançant la lluita pacífica. Seguirem unes pràctiques basades en un canvi d’actitud, en la cooperació, el consens, la llibertat i l’horitzontalitat.
 • S’equivocaven: estam lluitant i seguirem lluitant – amb determinació- per la vida que tots i totes volem. Hem après d’El Caire, d’ Islàndia, de Madrid. Ara toca extendre la lluita i prendre la paraula.
Anuncios
13 comentarios leave one →
 1. Pere Joan permalink
  22 mayo, 2011 10:30 pm

  Està molt be, pero no aporta casi res de nou. Crec que, no nomes a nivell de Mallorca si no consensuant amb les altres acampades, ens hem de fixar objectius concrets i realistes en un curt-mitjà plaç: reforma de la llei electoral, mesures més dures contra la corrupció, més participació ciutadana en política (referendums, assambleas populars, etc). Així el moviment tendrà on agafar-se per seguir endavant.

  A seguir endavant. Ànims i força.

 2. Javier Aguilar permalink
  22 mayo, 2011 11:02 pm

  Estic d’acord amb Pere Joan, hem de fixar objectius concrets, no podem seguir divagant. Hem d’actuar legalment amb els mitjans dels que disposem.

 3. monica permalink
  22 mayo, 2011 11:55 pm

  Este manifiesto se ha hecho siguiendo como ejemplo el madrid-barcelona. Es un mensaje corto y sencillo de quienes somos y xq estamos aqui, a vosotros q lleváis mucho tiempo en el movimiento, no os aporta nada nuevo, pero como lo q interesa es q la gente despierte, tal vez es una buena toma de contacto. El siguiente pasó es redactar una lista de cosas más específicas y…acción!!!!;-)

 4. Raco permalink
  23 mayo, 2011 12:21 am

  Un punt important ha de ser el canvi de la llei electoral. Ara tenim uns resultats que podrem analitzar, els vots estan contats i podrem veure que les opcions minoritaries no tenen opcio a representació i ho podrem mostrar al mon. I d’altres opcions que han tingut molta de gent que les ha elegides conscientment com el vot blanc, nul o l’abstencio tampoc esta representada. Siguent així quina autoritat democràtica real tenen els governants amb aquests resultats si en penes vota de manera valida el 60% de la gent, i el que governa no ho fa amb tots aquests vots si no que aquest percentatge s’ha de repartir entre el diversos partits. En fi, quin percentatge de la gent total amb dret a vot a votat als nostres actuals governants.

 5. Sil permalink
  23 mayo, 2011 8:42 am

  Una proposta d’horaris, podríeu començar l’assemblea un poc més prest? les 9h. per exemple? o una altra hora però que no es facin les 22h.-22.30h.
  Ho dic perquè com jo molta gent que és mare, treballadora, estudia. I hi vaig cada dia a l’acampada i vull seguir anant-hi però tan tard se me fa difícil.
  Moltes gràcies per estar-hi.

  • Federleicht permalink
   23 mayo, 2011 11:08 am

   Sil,
   Ahir es va acordar

  • Federleicht permalink
   23 mayo, 2011 11:09 am

   Sil,
   Ahir es va acordar que entre setmana l’assemblea es farà a les 20 h! A veure si així ens facilita a totes poder ser-hi i intervenir…
   Salut!

   • Sil permalink
    23 mayo, 2011 11:25 am

    ok, moltes gràcies per la informació.
    ens veim avui a les 20h.
    salut!

 6. Cati permalink
  23 mayo, 2011 8:57 am

  Primer: Gràcies per l’esforç que feis!!!
  Segon: em sembla perfecrte com a punt de partida aquest “borrador” de manifest. Sobretot el punt tres, crec que tots nosaltres volem que es deixi de prioritzar l’enriquiment econòmic, volem una millora personal, de relacions, de feines (no només necessaries per gunyar diners)…
  Conclusió: em sent molt identificada i avui passaré per la plaça d’Islàndia per informar-me de com puc col·laborar.

 7. alberto permalink
  23 mayo, 2011 9:19 am

  Creo que los medios empleados durante estos días, horizontalidad y democracia directa a través de las asambleas deberían cobrar mayor protagonismo en nuestras reinvindicaciones. En cierto modo, me parece un poco incongruente, pedir una reforma electoral o criticar el modelo bipartidista apostando por los partidos minoritarios, cuando estamos observando una alternativa real y de democracia efectiva en la calle, al margen del parlamentarismo.

 8. 23 mayo, 2011 10:24 am

  Tambien hay gente que no habla mallorquin luchando con vosotros en la plaza. Me parece una falta de respeto hacia la gente de fuera emitir información solo en Mallorquin. Mi pareja es alemana y tambien quiere enterarse. Si no nos podemos comunicar claramente entre nosotros no se en que se convierte el movimiento ¿en regional?.
  Rogaría que se tradujera la información al castellano y que se usara en las asambleas porque no nos enteramos de la mitad. Hay mucha gente con este problema y que seguro que se sienten igual de incomodas al intentar colaborar con un grupo de personas a las que no entienden.
  Gracias.
  Un saludo.

  • Raco permalink
   23 mayo, 2011 12:25 pm

   Como solucion provisional, hasta que la organizacion desbordada de tanta tarea por hacer, pueda implementar una traduccion en la web te animo a que uses traductores on-line que funcionan bastante bien en la mayoria de casos.
   Y para las asambleas o reuniones, la mayoria de los que estamos allí que hablamos en mallorquin no nos importa el tener que cambiar a otra lengua si con ello conseguimos la comunicacion., si se nos pide educadamente. Eso si, apreciamos el esfuerzo que realiza la gente de fuera por aprender nuestra lengua, que aunque sea politizada por los partidos tanto de derechas como de izquierdas, sigue siendo un instrumento para comunicarse con otras personas.Y si me lo preguntas, que no lo has hecho, es la lengua mas bonita del mundo y no deberia de desaparecer, igual que las demas 🙂

 9. miquel permalink
  23 mayo, 2011 3:12 pm

  ha estado muy bien demostrar nuestra indignación, pero es hora de empezar a dar respuestas en positivo y fomentar el debate entre la gente que pasa por la plaza, ánimo a tod@s. . Juntos lo conseguiremos,

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s