Skip to content

mensaje de Islandia

21 mayo, 2011

Anuncios
15 comentarios leave one →
 1. Isern permalink
  22 mayo, 2011 9:12 am

  Després de participar en varies de les assemblees que heu fet i d’estar d’acord amb vosaltres en l’aspecte de l’anticapitalisme, he de dir que la manca de banderes del poble (banderes rojes, liles, republicanes, independentistes, etc.) i la manca de parla i pancartes en llengua catalana (pròpia d’aquí, un país oprimit pel capitalisme imperialista espanyol) deixen molt que desitjar a aquesta lluita de caràcter antisistema que hauria d’englobar tots els problemes que comporta la societat d’explotació capitalista i el règim actual. També consider que en una acampada/manifestació/concetració d’aquest tipus sobren coses com l'”oe oe” de la selecció espanyola i els crits de benvinguda a les forces d’ocupació sentits l’altre dia. Com va dir un altre participant de l’assamblea: “Si les forces d’ocupació es treuen l’uniforme i la gorra, benvinguts siguin com a ciutadans. Però mentre vagin d’uniforme i armats, són sicaris al servei de les ordres que rebin.”

  • sergi permalink
   22 mayo, 2011 11:42 am

   Gente, fuera política! esto es un movimiento apolítico!, ser de derechas y de izquierdas son etiquetas que nos han puesto, somos el pueblo y queremos igualdad, seas como seas y como pienses siempre querrás eso, además, no tenemos que mencionar nada político ni ideológico, de lo contrário solo quedarán los 4 de siempre!

   UNA ABRAÇADA! VISCA SA REVOLUCIÓ!

   • Vanessa permalink
    22 mayo, 2011 3:40 pm

    Segi, no t’embullis. No deixis que t’embullin.
    Qui diu que aquest moviment és apolític és que no sap què significa el terme “política”. Agafau un diccionari i llegiu-ho.
    El moviment és polític. També és antibipartidista. Ser antibipartidista és ja una forma de política.
    Intentau no ser tan populistes!

 2. Isern permalink
  22 mayo, 2011 9:14 am

  Després de participar en varies de les assemblees que heu fet i d’estar d’acord amb vosaltres en l’aspecte de l’anticapitalisme, he de dir que la manca de banderes del poble (banderes rojes, liles, republicanes, independentistes, etc.) i la manca de parla i pancartes en llengua catalana (pròpia d’aquí, un país oprimit pel capitalisme imperialista espanyol) deixen molt que desitjar a aquesta lluita de caràcter antisistema que hauria d’englobar tots els problemes que comporta la societat d’explotació capitalista i el règim actual. També consider que en una acampada/manifestació/concetració d’aquest tipus sobren coses com l’”oe oe” de la selecció espanyola i els crits de benvinguda a les forces d’ocupació sentits l’altre dia. Com va dir un altre participant de l’assamblea: “Si les forces d’ocupació es treuen l’uniforme i la porra, benvinguts siguin com a ciutadans. Però mentre vagin d’uniforme i armats, són sicaris al servei de les ordres que rebin.”

  • Fugi permalink
   22 mayo, 2011 3:36 pm

   Estic totalment d’acord amb Isern, de fet, algú ho havia de dir.
   He participat en el moviment, però no m’hi sent identificat. La llengua és una via més de demostració de la democràcia. Si no hi té lloc i no es té en compte (o se l’equipara amb l’anglès – és a dir -una llengua més), no hem entès res de democràcia.

   Jo també hem vaig empegüeir d’estar dins un moviment que elogiava el policies nacionals. No necessitam porres ni armes que ens defensin, sinó la paraula.

   En definitiva, em sap greu com alguns sectors (no tots!) menyspreen aquestes demandes de normalització lingüística i com intenten fer-lo fora del moviment. El que succeïrà és que la protesta perdrà part de la gent, gent que té molta experiència al darrere, lluites organitzades a l’espatlla.

   El que és de veres antisistema és saber mirar cap a dedins, els problemes que tenim aquí (que això ens durà sempre a un marc global). El revolucionari avui és una mirada micro. Amb l’euopeització i la globalització, ja hem vist que hi perdem (uniformitat).

 3. David permalink
  22 mayo, 2011 9:48 am

  Alguien que supiese más inglés que yo… ¿podría poner subtítulos o una traducción? se lo agradecería

 4. Els locals permalink
  22 mayo, 2011 10:07 am

  Per què collons parlau en foraster?!

  • marivi32 permalink
   22 mayo, 2011 6:58 pm

   Per “Els locals”:
   per qué ho dius? Quin forasters?, els estrangers que viuen a Mallorca fa vint o trenta anys? Els estrangers que pateixen els mateixos problemes que tu i que tothom?
   Aquest es un problema del món. De tot el món. Fa falta obrir els ulls i sobretot escoltar; escoltar a la gent major, als joves, als inmigrants, als aturats… i entre tots podem fer un canvi significatiu.

   • Habitatge, feina i llengua permalink
    22 mayo, 2011 7:44 pm

    Què s’ha fet del “think globally, act locally”? Ja sé a quins estrangers et deus referir. Els mateixos que no s’han dignat aprendre la llengua catalana. Òbviament aquest no és un problema que pugui interessar a Madrid, Copenhaguen o Londres. És com si només poguessis estar “indignat” per la corrupció política o la manca d’oportunitats laborals, però no perquè no puguis parlar la teva llengua en llibertat i PLENITUD. Però no trob a faltar la solidaritat dels estrangers, tant si viuen aquí com si viuen a cinc mil quilòmetres. No n’esper res. Ja ens en desfarem tots solets.

 5. Josep permalink
  22 mayo, 2011 2:40 pm

  Isern, el capitalisme imperialista no és espanyol, va més enllà. Per això hem d’anar més enllà nosaltres també i deixar de banda aquestes petites coses que ens separen. No es tracta de països, es tracta del món.
  És molt important defensar la cultura però no només la cultura d’aquí, hi ha moltes cultures al món molt trepitjades i molt més que la catalana. Hem de defensar la nostra cultura, però en el seu moment; primer hi ha coses més importants.
  Salut!

 6. Josep permalink
  22 mayo, 2011 2:41 pm

  P.D. “Les forces d’ocupació” també son persones, duguin uniforme, gorra, corbata o xancles.

  • Vanessa permalink
   22 mayo, 2011 3:55 pm

   Quan no duguin porres seran iguals

  • 22 mayo, 2011 5:30 pm

   Si divendres mateix aquestes persones haguessin rebut instruccions de desmuntar l’acampada a cops de porra, ho haguessin fet sense problema. Crec que no hem de ser tan ingenus.

 7. Guixer permalink
  22 mayo, 2011 8:02 pm

  Puerta del sol bis, crec que hagués estat millor que no això d’Islàndia -perdó, Islandia- perquè crec que no es tracta de gaire cosa més. Els que estau pendents d’Espanya seguiu tant dins el sistema com no voldríeu, molt més que jo, ciutadà d’un país ocupat, manipulat, expoliat i colonitzat. Qui no entengui que és bàsic situar-se contra la colonització i parlar la llengua del país en qualsevol acte públic és que no entén res. Vaja una revolució de pa amb fonteta!

 8. 23 mayo, 2011 8:17 am

  Bones amic , crec que no estic d’acord amb tu . Esttas confonent conceptes , aixo no es una concentració antosistema per definició , aixo es una concentracio per mostrar els nostres sentiments i deixar molt clar que esteim desencantats amb els dirigents pólitics , i que volem cambiar coses perque repercuti e la politica i poguem modificar el sistema .
  Per tant no esteim xarrant d’una concentració independentista , ni anti-espanyolista , ni anarquista ni res de tot aixo . Perque es una concentracio a-politica (no polititzada) . Ningu ens representa …

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s