Skip to content

>ÉS L’INICI D’UNA REVOLUCIÓ?

21 mayo, 2011

>Del web de la Plataforma Ciutadana Gent de Marratxí www.gentdemarratxi.org


ÉS L’INICI D’UNA REVOLUCIÓ?

Molta gent a Mallorca, com a Madrid, i a moltes altres ciutats de l’estat espanyol, varem anar a les manifestacions convocades el diumenge passat. I hi varem anar amb il·lussió, però també amb una gran incertesa sobre quants ens trobaríem a la Plaça d’Espanya i quin poder de convocatòria hauria tengut el missatge de Democracia Real Ya. També amb una certa sensació d’anar-hi més que res per responsabilitat, encara que pensant que seria una manifestació més que, tanmateix, no serviria per moure res.

CIMG0516

Va ésser una gran sorpresa, i una gran satisfacció, veure que, a Palma, ens varem reunir més de 2.000 persones i varem participar d’una manifestació, que si no per assistència, si per l’ambient, la confluència de gent de totes les edats (més joves, és cert, però molts altres no tant i també persones més grans), el suport de la gent del carrer als que cridàvem: “¡NO NOS MIRES, ÚNETE!” (i molts ho varen fer) i altres sensacions més difuses i inaprehensibles, ens va fer pensar ja a molts dels que hi érem presents que allò era quelcom diferent i que podia tenir una repercussió encara difícil d’esbrinar-ne la magnitud.

Les concentracions que es varen convocar pel dilluns, esperonejades pel desallotjament, la matinada prèvia de la Porta del Sol per la policia, van ésser la segona passa i un nou canvi qualitatiu: la transcendència i transformació del que havia d’ésser just una manifestació d’una dia amb una determinada reivindicació, amb un moviment global que reivindica un canvi, també global. Read More Aquest moviment és espontani (malgrat els intents d’intoxicació informativa dels primers dies), si entenem com espontani, no que ningú l’hagi iniciat (és evident que molta gent s’hi ha sentit en sintonia per iniciar-lo a la vegada, després de la manifestació del 15M), si no que ha sorgit al marge de les organitzacions polítiques, sindicals i socials.

Aquest moviment no és de cara a les eleccions de diumenge. Totes les persones acampades tenen clar que l’endemà de les eleccions continuaran amb les concentracions i protestes pacífiques, encara que avui vespre siguin desallotjats (fins el dilluns), amb independència del que passi diumenge i de qui guanyi les eleccions. I guanyi qui guanyi i amb el marge que sigui, haurà de saber que res tornarà a ésser igual que abans, que estarà observat per centenars de milers d’ulls que li podran muntar una gran mobilització d’un dia per l’altre. Ja ho estan fent i s’hi s’ha fet una vegada es pot tornar a fer.

La majoria dels “analistes” encara està dient i donant-li voltes a que aquest moviment no és el mateix que les recents revoltes d’Àfrica i Orient Mitjà, que no té que veure amb les eleccions de l’11 de març de 2004 a Espanya, que no te relació amb… És evident que cada moviment i cada succés és diferent i únic en si mateix, però van molt desencaminats: aquest moviment té molt que veure amb les revoltes d’Àfrica i Orient Mitjà. També te moltíssim que veure amb les protestes i accions del poble d’Islàndia i n’és, en part, hereu. I si, també les seves arrels s’han nodrit del que va fer el poble de Madrid l’11M i les més profundes arriben inclús a altres moviments socials com, per exemple, el maig del 68, no viscuts per la majoria dels que ara estan protestant, però que en formen part del seu imaginari col·lectiu.

Aquest moviment si és, ja, una revolució.

Anuncios
No comments yet

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s